čtvrtek 26. prosince 2013

VÁNOČNÍ

Letos jsem na předvánoční přípravy moc energie neměla. Nejdřív jsem se dávala do pořádku fyzicky, později jsem byla unavená spíš psychicky. Bělinka je po mém návratu z nemocnice hodně úzkostlivá a já nevím, jak jí pomoct znovu získat jistotu, když kolikrát pláče "máma máma" i u mě v náručí. A nakonec otravné nachlazení u nás všech.

Ale přece jen trochu vánočního ladění bylo. Společné večery u adventního věnce. Zpívání koled před spaním. Pečení marokánek bez cukru pro B. Hvězdičky ze slaného těsta. 

Vánoční knížka. (Pro B. ilustrace dost náročné, tak jsme ji doplnily ještě jednou tuctovější knížkou s příběhem o narození Ježíše, kde může líp poznávat a ukazovat jednotlivé postavy. Uvítám tipy na další pěkné knížky s vánoční tematikou!)


Venkovní představení Živý Betlém. Homemade dárky. Balení tradičně dlouho do noci (jmenovky malovala B.).



Štědrý den nebyl vzhledem k různým okolnostem ideální, ale hlavně, že se máme.

7 komentářů:

  1. Vánoční pohádky od Z. Malinského jsou překrásné:-)
    Nevím jestli se dá teď někde sehnat kniha, ale jsou namluvené i panem Brodským a Nárožným -mp3 http://www.kosmas.cz/knihy/178051/vanocni-pohadky/
    Pro roční holčičku asi úplně nebudou, ale časem se jistě ocení, já je poslouchám každoročně v prosinci:-)
    Pěkné dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se podívat u našich, jestli je nemají na gramodesce, ten obrázek na původním obalu, co mi vyhodil google je mi nějaký povědomý!
      Děkuju a pěkný zbytek roku přeju!

      Vymazat
  2. Jeeee, ty jmenovky jsou krasne! Premyslim, co by se asi stalo, kdyby, Barborka dostala do ruky barvy a stetec :))).
    Tak krasne povanoce ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je potřeba vyzkoušet!:) Bělu se štětcem nejvíc bavilo míchat vodu v kelímku, jmenovky vznikly až když už měla v dosahu jen barvy:) A stejně nejlepší bylo malovat si po dlaních, tepláčkách a tvářích (chvíli jsme pak měli doma Baltazara:))

      Vymazat
  3. My máme tuhle: http://www.gimel.cz/index.php?p=shop_item_new&id=DB2468 Je moc hezká, ale bohužel, když vzadu psali "vhodné pro děti od dvou let", měla jsem jim věřit. Bertík chce ty pohyblivé obrázky demolovat, takže zatím ji odkládám a vytáhnu ji za rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pohyblivé obrázky budou super, tu na příští rok určitě pořídíme, díky!

      Vymazat
  4. Juuu..tak nádherné jmenovky.. už se těšíme jak je uvidíme. Mimochodem Ježíšek pro vás něco u nás nechal . :)

    OdpovědětVymazat