čtvrtek 27. července 2017

PREČÍTANÉ LETO - O RUKÁCH

Výborné téma. Ukazovací básničky. Povídání a předvádění, k čemu ruce máme. A jak by to vypadalo, kdybychom je neměli. B. si přála úkoly bez použití rukou - u některých si poradila nohama nebo pusou, u jiných byly ruce nenahraditelné. Zajímalo ji, jestli může mít někdo taky ruce bez prstů a vyzkoušela si, jak se takový člověk asi cítí.




O šikovných rukách/pacičkách čteme:)

B. přišla s nápadem, že se k tématu o rukách bude hodit, když si uděláme cukrárnu. Tak jo. Vymyslela název, napsala na plot ceduli, se Z. pekly, porcovaly, nalévaly a zdobily stůl. Prý pokud přijde málo lidí, tak to zavře, ale nakonec byla s návštěvností spokojená:) A vymýšlela, jak to příště vylepšit - budou prý v Noemově arše obsluhovat převlečené za tygry (ačkoliv teď to byla spíš samoobsluha, cukrářka se totiž zašila pod stůl a vylizovala formu od koláče:)).



Zaplacení sice nepožadovala, ale přesto jí spokojení zákazníci v domečku nějakou korunu nechali. První vydělané peníze:)

5 komentářů:

  1. Co je to za zajímavou knížku na první fotce? Jinak super námad :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle, máme ji už dlouho: http://klokanigulas.blogspot.cz/2014/02/knihovnicka.html Teď už B. baví i ty hádanky (přeložené), Z. zase dloubá prsty do očí, kdo je má menší/větší:)

      Vymazat