středa 5. července 2017

PREČÍTANÉ LETO - O PRÁZDNINÁCH

S příchodem prázdnin nám ubylo aktivit přes týden, tak si užíváme, že nemusíme nikam na čas, ale můžeme kdykoliv kamkoliv. A přibylo času na čtení, povídání a lenošení (jak jen to s dvěma holčičkami jde). Na Prečítané leto jsme se v knihovně vybavily rovnou na celé prázdniny a začínáme Zmrzlinou a Bláznivým létem (které loni B. moc bavilo a letos si ho sama znovu vybrala - tuším, že se stane takovým naším symbolem léta:)).


S kamarádkami holek zmrzlinujeme s knížkou (Dagmar Urbánková: Zmrzlina), s papírovými kopečky z "benziňáků", ke kterým vymýšlíme příchutě a i s tou opravdovou, kterou si samy vyrábí (nejradši banánovou podle Miriam).



Holky chovají v kyblíku půvabné letní domácí mazlíčky:) Tak studujeme životní cyklus komára a dozvídáme se, že krev sají jen samičky, nikoliv samečci.


Zavíráme si léto do sklenic - v zimě čerstvý rybíz jako když najdeme (aneb "zavřeniny")!

2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Rybíz funguje skvěle, tou fermentací chutná trochu perlivě, ale většině lidí, kterým jsme nabídli chutnal. Poslední jsme snědli někdy začátkem jara. Angrešt nám nejel a mirabelky udělaly jakýsi fermenovaný nápoj, takže ty už letos taky zkoušet nebudeme.

      Vymazat