úterý 12. července 2016

PREČÍTANÉ LETO - O ROSTLINÁCH 1

Obsah čtenářské kabelky k rostlinkovému tématu. 



Zuza v zahradách
(Jana Šrámková, Andrea Tachezy)




O Květušce a její zahrádce
(František Hrubín, Jiří Trnka)

S B. ji čteme se zatajeným dechem, Hrubínovy verše umí dokonale vtáhnout do atmosféry příběhu. Nádhera. (I když to není zrovna letní čtení.)




Rostlinopis
(Jiří Dvořák, Alžběta Skálová)





Pojďte s námi na houby, 
(Radomír Socha, Andrea Popprová)

Dvanáctistránkové leporelo o houbách jedlých i nejedlých.




Jůlinka z jedlé zahrádky
(Tereza Václavková)

Moc sympatická knížka o přírodním zahradničení. O jedlém plevelu a jaké lektvary z něj jdou připravit, o tom, jak k vypěstování vlastní kedlubny postačí i rozbitý bubínek, o tom, jak to v takové džungli žije a je v ní spousta živočichů k pozorování.




Vějířovité kapesní atlasy a určovací klíče - k dostání třeba ve Sluňákově. Jsou skladné, rozdělené podle prostředí, takže stačí vybrat vějířek podle toho, kam se chystáme (máme Les a Bezlesí) a je toho v nich spousta.
Užitečné plevely jsem chválila loni:)



4 komentáře:

  1. Užitečné plevele! Úžasná vec. Ja som úplný analfabet keď príde na rastlinky, takéto niečo by sme potrebovali domov. Vďaka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou fakt super, je tam dost takových rostlin, které odjakživa vídám kolem sebe, ale nikdy jsem nevěděla, jak se jmenují, neb jsem nikdy po ruce neměla žádný atlas.

      Vymazat
  2. Mne je vždy tak ľúto, že tie vaše krásne knižky a u nás neprekladajú... nie že by som mala problém s češtinou, to vôbec, rástla som na nej, ale pre malého by som priala tieto krásne skvosty v slovenčine... škoda :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem si zase několikrát říkala, že je škoda, že některé vaše knížky nejsou k dostání u nás:) Na čtení ve slovenštině se necítím, připadala bych si jako slon v porcelánu:)

      Vymazat