středa 17. prosince 2014

DRAHOKAMY

Hledání drahokamů ve fazolích B. hodně bavilo v Montessori pracovně, tak jsem jí ho nachystala i doma. Určovaly jsme pak názvy vylovených kamenů podle obrazového klíče, kam je B. přiřazovala podle barvy. A ze spánku se ptá: "Kde je ametyst?" - ten si oblíbila nejvíc, že ho i ve spaní drží sevřený v ruce. 

i Luisu aktivita zaujala:)

3 komentáře:

  1. Prima, u nás už zblbnuto, že se mě dítě ze snu v noci ptá, kde jsou dárečky :)! Objevila jsem nedávno svoji polodrahokamovou sbírku z dětství...takže taky zakuklíme kamínka do fazolí :)
    V LMŠ jsme dělali toto: http://skritcizborovic.rajce.idnes.cz/Skritci_tabor/#DSCN8510.jpg /poklikejte ve fotogalerii) , tak posílám typ. Sádra je namíchána s trochou písku.. A pak teda i do klasické sádry: http://skritcizborovic.rajce.idnes.cz/Skritci_zima_-_skolni_rok_2013_2014/#IMG_2609.jpg + obtisknout mušli do modelíny a to pak sádrou vylít a vznikly nám odlitky z muší... http://skritcizborovic.rajce.idnes.cz/Skritci_zima_-_skolni_rok_2013_2014/#IMG_2610.jpg a http://skritcizborovic.rajce.idnes.cz/Skritci_zima_-_skolni_rok_2013_2014/#IMG_2631.jpg Pěkný advent..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hra na archeology vypadá skvěle, to si musím založit. Ty hroudy jsou dělané rukama? A jaký je poměr písku a sádry? Moc díky za sdílení!

      Vymazat
  2. poznavanie drahokamov. krasny napad. musime tiez vyskusat.

    OdpovědětVymazat