neděle 5. října 2014

2 ROKY

* Za poslední měsíc (a vůbec snad za celý půlrok) se hodně rozmluvila. Předtím měla svůj poměrně ustálený repertoár a najednou po nás opakuje všechno, nahrazuje dříve používané znaky, začala říkat své jméno, skloňovat a taky jí jde víc rozumět. S většinou lidí mimo nejbližší rodinu ale moc nekomunikuje.
* Miluje knížky, kočky (tahá je, vozí v kočárku, přebaluje:)), zelenou barvu, malování, lepení a modelování, děti (ale zpovzdálí, jinak je spíš rezervovaná) a své dvě panenky.
* Chvíli už to vypadalo, že se sama odstaví, občas úplně odmítla mlíčko před spaním, ale pak se během nemoci zase rozpila.
* Obzvlášť jí chutná med, citronové rozinky (kupujeme nesířené, tak odpadá spařování), sýry, těstoviny a ryby. Jinak si začala v jídle docela vymýšlet a mnohdy nechce to, co dřív bez problémů jedla. Maže si sama pomazánky na chleba a připravuje sáčky s čajem.
* Když jí tvrdím, že něco nejde, protože se mi prostě zrovna nechce něco dělat jinak, sama vymyslí řešení tak, aby to šlo.
* Začaly jsme chodit do "pracovny s Montessori prvky", B. se tam poprvé moc líbilo. Jakékoliv jiné aktivity pro děti by asi nevyhovovaly ani mně ani jí, ale tohle je pro nás obě jako dělané.
* Nosí oblečení velikost 86/92, boty 24 a váží něco mezi 12-13 kg.

Naše dvouletá s nakousaným dortíkem, neb chtěla svíčky zapalovat asi 10x:)

3 komentáře:

  1. Je prekrasna! Gratuluju a hodne zdravi i rodicum:-P

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná a od pohledu chytrá holčička :). Ať vám dělá i v dalším roce jen samou radost.

    OdpovědětVymazat