středa 23. dubna 2014

JÍDLO V ROCE A PŮL

Zjišťuju, že si vůbec nepamatuju, co B. kdy jedla, co jí chutnalo a tak, takže si chci udělat přehled, čím se živí kolem roku a půl. Jí víceméně všechno - ještě jsem nevysledovala, že by něco úplně odmítala a pokud jí něco nejede, většinou stačí změnit úpravu.

Miluje kysané zelí, tvarůžky a sýry, bílý jogurt, těstoviny, rýžové mléko, lupínky, hrušky, melasu, vajíčka, muffiny jako měla Ivanka v knížce:)
Chutná jí ryba i maso, ovocná pyré (z ovoce z mrazáku nebo Alnatura), kiwi, pomeranče a mandarinky (hlavně odšťavněné), husté polévky a omáčky z rozmixované zeleniny (moukou nezahušťuju), luštěniny i obiloviny. Dává přednost tepelně zpracované zelenině, syrová se jí nechce moc kousat. Ořechy a semínka taky radši mletá, ačkoliv si s nimi poradí i vcelku.
Pečivo jí tak 2x týdně a to většinou kváskový chleba, díky B. jsem taky začala většinu týdne snídat kaše a zeleninové polévky.
Ráda mlsá sušené ovoce, hlavně jablka, rozinky, borůvky a goji, muffiny a další pečené sladké (bez cukru nebo výjimečně s trochou třtinového), Jablečné kačenky ze Zemanky.
Na pití má nejradši mošt, pomerančovou šťávu a rýžové mléko, zatímco na čaj a vodu, které pije nejčastěji ji musíme skoro přemlouvat.

http://www.margit.cz/zdravy-talir/

1 komentář:

  1. Přesně, já taky vždycky kouknu k margit, když nevim. Ona je pro mě zlatá střední cesta..

    OdpovědětVymazat