úterý 28. ledna 2014

16 MĚSÍCŮ

Znovu jsem se přesvědčila o tom, jak je zbytečné ji do něčeho tlačit a stačí dát jí čas. Dřív jsem si neuměla představit, že by usnula jinak než u kojení a najednou jí to jde samo! Mlíčko si dá, to jo, ale pak se ještě tulí se mnou nebo M. (ano, i jím se už nechá uspat!) a prostě usne tak nějak samovolně. A to pro mě ta představa byla donedávna úplné scifi..:)

Hodně se tulí, pusinkuje nás a hladí. Nejroztomilejší je, když se zlobím a ona mi dá pusu nebo mě pohladí po ruce a omluvným tónem řekne "máma".

Docela kultivovaně jí sama lžičkou, ale jakoby už se samostatného jezení nabažila a často se ode mě chce radši nechat krmit.

Aktivně používá i slova jako stín, pára, bordel... ale dřívější zvuky zatím slovy nenahrazuje, například miminko je pořád "ááá":)

Zpívám pomalu častěji než mluvím. Před B. stačí jen zmínit slovo vyskytující se v některé známé písničce a už žadoní o zpěv. A chce "lala" i na slova, na která písničku neznám (v tomto případě je vděčná Svěrákovo-Uhlířova nahrazovací "Krávy, krávy, jak si vlastně povídáte?")

2 komentáře:

  1. Cože? Stín a pára?! :D U nás jede ééé, ááá, haťaťa a když se zadaří, tak děda. Kluci jsou asi fakt pomalejší :)

    OdpovědětVymazat