pátek 4. října 2013

1 ROK

* váží 9,5kg a měří 72cm
* Chodí kolem nábytku, případně kolem nás.
* Její slovník se rozrostl o "to, tam, děda, tik tak, dej, na, ryba, gaga, kva kva, ihahá, ááá (lev, tygr), bů, teta, číst, ššš hůůů, kšššc, hop, řízy (čištění zubů - podle básničky)", ale pokud mi není znám kontext, mé porozumění značně pokulhává, neb některá slova zní dost podobně.
* Používá "prosím prosím", občas i sama od sebe.
* Venku ji zajímají auta, náklaďáky, motorky, kola, vlaky, letadla, hydranty, fontány, děti, zvířata a skluzavky (kam když jdeme, nadšení nezná mezí).
* Většinou spí už jen jednou denně.
* Miluje knížky - čteme si několikrát denně a vydrží u toho dost dlouho. Na požádání ukáže, kde má paní podpatky, myslivce, jak hrozí "tytyty", sanitku, pušku, helikoptéru...
* Má za sebou první návštěvu zubařky. Nechala si prohlédnout zoubky (svých 8) a neplakala, než na ni na konci promluvila sestřička, aby ji pochválila, jak je hodná. A jak to chodí v zubařském křesle měla příležitost vidět během dvou týdnů téměř každý den kvůli mým peripetiím s vytrhnutou osmičkou.
* Vzala jsem ji s sebou na varhanní koncert L., viděla pěkně zblízka, jak hraje a moc se jí to líbilo.
* K narozeninám dostala horečku a rýmu jako trám. Nese to však statečně a dokonce nastavuje nos k stříknutí Vincentkou. Tou taky stříká do nosu zvířatům z knížek a návštěvám chce odsávačkou vysávat nos!

Bělinčin dortík z kupovaných amarantových sušenek slazených rýžovým sirupem, zalitých agarovým želé z jablečného moštu a bílým jogurtem. Snědla ho celý.


Už je tak veliká... Holčička naše.

3 komentáře:

  1. Gratuluju! Dort vypadá dost dobře (dělala jsem Bertíkovi něco podobného, ale nějak se rozkydnul) a nestačím zírat na to, jak je Bělinka šikovná! Bertík teď za všeobecného nadšení začal říkat první slovo (pochopitelně "táta" :)) a když jsem chtěla, aby v knížce ukázal opici, jen se výmluvně podíval na mě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, zase to má tu výhodu, že nemusíš stokrát dokola poslouchat "haf haf" a posté opakovat: "Ano, byl tam pes...":) A děkuju.

      Vymazat
  2. Trošku opožděně přejeme Bělince všechno nejlepší k prvním narozeninám! Je to vážně šikulka ;).

    OdpovědětVymazat