pátek 28. června 2013

9 MĚSÍCŮ

* měří 68cm a váží 8,25kg
* má 4 zuby
* leze jako drak, přelézá i přes překážky a sama si sedá
* říká "táta" (ale dost nahodile, tak těžko soudit, zda chápe význam, ale M. z toho má radost i tak) a dost slovům evidentně rozumí (řeknu "Cecilka" a už si to valí za želvou...:))
* zdokonaluje pinzetový úchop - kuličky hrášku a malé kousky jídla se snaží brát dvěma prsty, umí odšroubovat nedotažené víčko od krému a vytlačit ho z tuby, trefí se lentilkou do hrdla lahve
* ukazuje prstem a zkouší dělat "paci paci"
* klape pusinkou, když chce jíst, nakojit nebo vidí něco, co by mohlo být k jídlu
* "tancuje" rukama na M. verzi beatboxu:)
* vzteká se, když není po jejím a snaží se kousnout, když jí v něčem bráníme
* "NE" ji v zakázané činnosti na chvíli zarazí, ale vzápětí se chce znovu přesvědčit o jeho neměnnosti a mně dá pořádnou práci být důsledná
* během týdne tropických veder bylo bezplenkování úspěšné natolik, že přes den (včetně nocí!) mimo nočník prakticky nečůrala (max. 1-2 "nehody" a to se kojila snad 15x denně), neměli jsme co prát - škoda jen, že jí to nezůstalo:)
* no a pořád je tak děsně moc roztomilá!


6 komentářů:

  1. Jé, to je krásná holčička! Trochu v jejím výrazu vidím svou 4m dcerušku :-)
    A teď, jak jsem objevila Váš blog a v rychlosti h oproletěla, mě strašně zaujal (asi "stylem výchovy" Vaší dcerky), že si ho přidávám do čtečky a těším se, až ho pořádně pročtu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a ať se Vám tu líbí!:) Čtyřměsíční miminko už je čím dál víc akční osobnost, tak přeju krásné společné chvilky!

      Vymazat
    2. Ještě jednou se vracím a píšu, neb jsem prostě tak nějak nadšená. Projela jsem celý váš blog a v mnohém jsme si podobné (taky skautka, taky stejný případ s otěhotněním atd.). Moc díky za váš blog, protože jsem díky němu celý víkend přemýšlela, co bych tak mohla dělat já se svou dcerkou, díky němu se dostala na další blogy s montessori věcma, což mě docela zaujalo. I když má K. jen 4 měsíce, mám pocit, že některé věci jsem odmala mohla dělat jinak, ale nikdy není pozdě s něčím začít.
      Takže ještě jednou díky, fakt jste mě nadchla.

      Vymazat
    3. To mě moc těší, hrozně moc! Ono se vždycky najdou věci, co mohl člověk dělat jinak, i já si tohle říkám, ale díky tomu, že si to uvědomujeme, můžeme být zítra zas o něco lepší než dnes:)
      Díky za tak pozitivní odezvu a klidně i pak dejte vědět, jak Vám to s K. jde!

      Vymazat
  2. Jsem nadšená z Vašeho blogu! Kočička je nádherná a píšu pod tento příspěvek, protože Píďovi na ukončení 9.měsíce teprve začalo táhnout a teda musíme začít trénovat s lentilkama do flašky :)) (o bezplenkování radši ani nemluvím... :-D) ach jo, asi toho dnes zase moc nenaspím, musím toho tady tolik přečíst! Děkuju... Eliška.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším, až si tenhle věk za chvíli zažiju podruhé! Jak to tak čtu, to byla taková miminkovská pohoda, teď ve třech letech mám pocit, že je snad v pubertě či co:)

      Vymazat