úterý 26. února 2013

Z ŽITNÉHO KVÁSKU

Kromě Bělinky teď krmím i svůj kvásek. Čtyři dny zakládaný, jen z mouky a vody, žádné droždí. První pokusy o chleba z něj proběhly v domácí pekárně, ale jak to tak vidím, není nad klasiku! Peču teď jednou, dvakrát týdně a pečivo z obchodu už prakticky nekupujeme.
(Jak jsem si předtím myslela, že peču poctivý chleba - to byl normální chleba z droždí, o kvásku a o tom, jak je zdravý jsem tehdy neměla ani tušení.)

3 komentáře:

  1. vypada paradne! je z klasicke trouby?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo a na začátku tam měl páru, aby se mu udělala ta křupavá kůrka:)

      Vymazat
  2. ahoj, prosim ako sa ti podaril kvasok? my pecieme tiez uz len doma, ale este sme nevyskusali zalozit kvasok. mozem poposit o tebou overeny postup? dakujem a pekny den :-) inora02@gmail.com

    OdpovědětVymazat