pátek 25. srpna 2017

PREČÍTANÉ LETO - O ZVÍŘATECH

Náš zvířecí výběr do poličky. Podle knížek hrajeme "Myslím si zvíře". Leporelo Tygr a jeho kamarádi máme v japonštině z roku 1972, narazila jsem na něj náhodou kdysi na aukru - dávno před tím, než tato série vyšla u nás. Tak jsem do něj teď rukou dopsala text v češtině:)


Martina Drijverová - Tamarín a pomeranč. Nenápadná, laskavá knížka vyzdvihující pozitivními lidské hodnoty. Moc rády se k ní vracíme.

Josef Brukner - Pojďte s námi za obrazy aneb Malování zvířat. Zvířata na obrazech známých umělců.


Jeden výlet za zvířaty jsme si udělaly už předchozí týden, kdy jsme vyrazily do Brna a navštívily lamacentrum. B. si docela pamatuje, co nám paní průvodkyně o lamách povídala, Z. nejvíc zaujal handicapovaný lamáček Čenda.

Modrooký lamí kluk, který dával čumáčkem pusinky:)

Holky si nabalily lamí srst do batůžku:)

S bratránkem si pak vyrobily chundelaté a autenticky vonící lamu, kozlíčka a ovci:)

Babička dětem přes prázdniny domluvila projížďky na koni. Holky se nejdřív bály a jely se mnou nebo s bratránkem, ale postupně se osmělily a tento týden už jely obě samy!

B. se zajímá, která pohádka je natočená a která animovaná a jak se ta animace dělá. Tak jsme si pár takových mini animací s různými zvířaty udělaly.

A hlídaly jsme morčata. Holky se bály na ně sahat, ale obzvlášť Z. bavilo krmení. Četly jsme si, co se jim může dávat a ony pak ze zahrady nosily ochutnávky. Jedly tak 10x denně:)

5 komentářů:

  1. Martina Drijverová je má oblibenkyne z dětství. Dík za připomenutí a inspiraci pro holky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. lamí srst v batůžku + plus celý nápad = hrozne milé :)

    OdpovědětVymazat