středa 28. prosince 2016

VÁNOČNÍ

Mozaikový průsvit štědrovečerní od holek.


Průsvit kometový od strejdy J.

Setkávání. Zdobení keříku. Výměna dárků (holky vybraly, s čím si doma už nehrají a zabalily dárky pro kamarádky). Společné pečení cukroví (děti si hrají, ženy povídají a pečou). 

Ozdoby nálepkové. Ozdoby kreslené, šité a voňavé - vycpané natrhanými papírovými kapesníčky a perníkovým kořením. Tiskané a malované chumelení, aby sněžilo i na Štědrý den.

Drobnosti a ozdoby křehké (každý rok si každá vybere jednu baňku, letos chtěly kočičí - Lotu a Sametku, rezignovala jsem na sladěný vánoční stromek a visí na něm prostě všechno a je krásnej:)). 

Štědrovečerní. Minimalistické. Nejlepší dárek byla prý pěna na holení (začalo to na plechu a skončilo ve vaně, holky bílé od hlavy až k patě:)). Spolu. Krása.

2 komentáře:

  1. s tím stromečkem... máme to podobně... každý rok dostáváme od přátel a rodiny nějakou ozdobu... a už je to krásný mišmaš... našli jsme i ozdoby po pradědečkovi a přidali je ke slaměnkám a letos jsem dostala skleněného andílka a šíílenou srnku plnou třpytek... ale visí a dělají radost :) A pokaždé, když na tu nádheru kouknu, tak se musím pousmát :) Krásný nový rok přejeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný nový rok i vám! A ozdoby po pradědečkovi musí být kouzelné, když už zažily tolik Vánoc. My máme pár po prarodičích taky, co si pamatuju jako malá, ale netroufnu si je dát zatím na stromek:)

      Vymazat