neděle 23. srpna 2015

KNIHOVNIČKA

Bříško, bříško, kdo v tobě bydlí?
(Miriam Pešková)

Vývoj miminka v bříšku formou básniček a originálních ilustrací, ze kterých mám pocit, jako bych se opravdu ocitla uvnitř dělohy.





Ti otravní králíci
(Ciara Flood)

Milý příběh o tom, že je mít kamarády je nakonec lepší než být sám.




Mouk
(Marc Boutavant)

Medvídek Mouk cestuje po světě a na obrázkových dvojstranách seznamuje čtenáře s různými zeměmi a jejich kulturou. Kniha, u které jde hodně hledat, mluvit a vysvětlovat. B. po ní ráda sahá, ačkoliv na můj vkus je už moc křiklavá a chaotická. (Ke knížce jsou i opakovaně použitelné samolepky, ale my ji měly půjčenou z knihovny už bez nich.)






Pojďte s námi na houby
(Radomír Socha, Andrea Popprová)

Dvanáctistránkové leporelo o houbách jedlých i nejedlých.



5 komentářů:

  1. Diky za tipy. Ja u toho Mouka stale vaham, zda ho mam porizovat. Uz mam seznam knih, ktere planuji poridit na Vanoce a porad premyslim, zda Mouka zaradit taky. My na to koukali v Kouzelne skolce, kdy se mi to ze zacatku zdalo priserny, az me to ke konci zacalo dokonce bavit. Tak nevim....

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta kniha o vývoji miminka je fantastická!! :-) Zato Mouka taky nemám ráda, koupila jsem ho, synovi se líbí moc a rád si ho prohlíží, ale mě strašně rozčiluje. Nikdy nevím, co mám říct na otázku, co je tohle za zvířátko, poněvadž to sama nemohu poznat.. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně v Moukovi chybí víc "osvětlovacího" textu, abych nevykládala bludy:-) Netušila jsem, že je z něj i kreslený seriál - není někde ke shlédnutí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Býval kdysi v Kouzelné školce. Pikolínce se taky strašně líbil, mně vůbec. O knížce jsem nevěděla, ale věřím, že by po ní taky pořád sahala. Na youtube je Mouk v angličtině.

      Vymazat
    2. Tak jsem zkusila toho v angličtině a víc jak pár minut jsem nezvládla. Takže zůstaneme jen u knížky...

      Vymazat