sobota 18. dubna 2015

KNIHOVNIČKA

Pampe a Šinka
(Alžběta Skálová)

Na první pohled B. nezaujala, v knihovně stála bez povšimnutí snad dva týdny, než po ní sáhla. Ale po prvním přečtení si ji zamilovala natolik, že ji chce číst několikrát denně... Poklidné soužití dvou bytostí, žádné dramatické zápletky, jen prosté milé každodennosti přiblížené spíš ilustracemi než slovy. Ujal se u nás i zeleninový slovník Pampeho a Šinky:)






Anna a Anička
(Martina Špinková)

Nádherná knížka o umírání v domácím prostředí z nakladatelství hospicového občanského sdružení Cesta domů. Vnučka Anička a babička Anna. Citlivě a srozumitelně napsané a hrozně dojemné.





Madlenka a brejličky
(Lenka Zemanová / Michaela Bergmannová)





Kdopak se to schovává na farmě?



4 komentáře:

  1. Pampe a Šinka je moje oblíbená... Už se těším, až do ní Jori doroste :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tip na Annu a Aničku - koupila jsem jí své pětileté dceři - máte pravdu, je to opravdu velmi dojemné - při prvních dvou čteních nahlas jsem se neubránila vzpomínání na to, jak nedávno zemřela moje babička. Na oplátku posílám tip na knížku, která se vám možná bude hodit pro vaši současnou novou rodinnou situaci http://www.samuelcz.com/shop/_111067-darecek.htm . Zdravím, G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo a děkuji, podívám se po ní v knihovně:)

      Vymazat
  3. Madlenka a brejlicky mela u me tri a pul lete Matyldy velky uspech!; ) rada cerpam inspiraci z tveho blogu:) navic mam taky druhe fite, i kdyz je mu uz rok, je to casto boj, ale je krasny se na ne divat...;) zu

    OdpovědětVymazat