pátek 13. února 2015

TŘETÍ TRIMESTR

V závěru těhotenství mám často chuť tančit, tak si s B. pouštíme písničky z Hříšného tance a učím ji mambo:) Právě tohle a svižnější procházky mě nabíjí energií, ačkoliv jinak už se cítím docela unavená a uvítala bych přes den aspoň chvíli klidu (ale ani ne fyzický odpočinek, spíš aby na mě nikdo nemluvil a nic po mně nechtěl).

I miminko je od začátku klidnější než B., víc spí a míň intenzivně se mrská, tak jsem hrozně zvědavá, jaké bude. Na druhou stranu jsem hrozně ráda, že se mám s kým potkávat (v těhotenství s B. jsem byla prakticky pořád sama, neb jsem ještě neznala skoro nikoho z toho našeho "ženského kruhu") a že díky B. aktivitám jsme skoro každý den mimo domov - venku se prostě cítím líp.

Posedlost vůněmi mě stále drží. Mýdla, prací prášky, levandulový a lemongrass éterický olej - už jen při pomyšlení na ně se mi sbíhají sliny, šílenost:) Zcela neekologicky si skoro každý den dopřávám horkou vanu s levandulovou vůní a čtu v ní jednu knížku za druhou. Mám asi o 11 kg víc, což je o trochu míň než s B. touhle dobou a to navzdory mé žravosti (obzvlášť mám chutě na brokolici, fíky, jablka, dýňová semínka, syrečky). Oblečky a plíny vyprané a nachystané.

5 komentářů:

  1. Užívejte si to! Taky jsem 3. trimestr (a blížící se 3. dítko) a bohužel mě páteř dohání k šílenství, takže jsem občas ráda, když přejdu byt a netečou mi u toho slzy bolesti. Tančení a rychlé procházky Vám upřímně závidím :) A trochu více klidu bych taky uvítala. Miluju dny, kdy obě děti po obědě usnou a já mohu spočinout s knížkou nebo jen tak v klidu! Kdy máte termín? Moc Vám fandím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to já závidím Vám ty spící děti po obědě! Termín mám později než se podle břicha zdá:) (tentokrát jsme nikomu nesdělovali přesné datum, ať je to překvapení:)) Přeju Vám co nejklidnější a nejpohodovější poslední týdny a krásný porod!

      Vymazat
    2. "Později, než se podle břicha zdá..." No já jsem "s hrůzou" zjistila, že do porodu mám 10 týdnů (ale už jsem 2x přenášela, tak opět počítám spíš 11 - 12 :)), takže už opět nestihnu všechno, co jsem stihnout chtěla. Oblečky ještě leží v klidu zabalené v krabicích a pleny vlastně teprve přestávám používat s mladší dcerou, takže ty už asi pojedou prostě rovnou dál :)) Pravda, spící děti po o je takový blazám na duši i tělo. Ale starší syn už pomalu spát přestává, takže počítám, že porodem to utneme úplně. No, bude to hodně změn, ale tak to má být!

      Vymazat
  2. Teda, to zní až idylicky :) Mě se zatím zdá, že ty děti jsou i po narození takové, jak se projevovaly v břiše-Bertík klidnější a Prokop víc akční.
    Škoda, že to máte k nám tak daleko, jinak bych tě pozvala na návštěvu-poslední dobou je totiž u nás v domě neustále cítit mýdlo ;)

    OdpovědětVymazat