sobota 10. ledna 2015

27 MĚSÍCŮ

* zničehonic zazpívala (no, spíš odrecitovala, ale i tak mě to moc potěšilo) celé Skákal pes a od té doby zpívá! (ale jen výjimečně a spíš recituje nebo dozvukuje různé písničky:))
* počítá do 10, většinou s vynecháním jednoho, dvou čísel
* umí určit náslovnou hlásku různých slov - sama pro sebe si začala brebentit "z-zajíc, p-pusa...", tak jsem se jí ptala na další slova a suverénně odpovídala
* zůstává nám rozum stát nad jejími úvahami a tím, jak si všechno dává do souvislostí
* vymýšlí si konkrétní věci, co chce vyrábět/kreslit/malovat/o čem chce povídat pohádku
* čtení je nejvděčnější aktivita, u knížek by strávila většinu dne, když má někoho na předčítání (nebo povídání pohádek)
* už bydlíme v novém a B. nese změnu prostředí dost těžce, je podrážděná, plačtivá a vzteklá - úplně jiné dítě (naopak v jakémkoliv známém prostředí se chová stejně jako dřív), snad se to brzy srovná, neb je to hodně vysilující
* díky přestěhování získala nové příležitosti pro aktivity praktického života


Těhotenský update (cca 28. týden): Stejně jako u B. nespavost a fungování na 5-6 hodinách spánku denně, posedlost mýdlovými vůněmi, bolesti beder. Na kole už si moc netroufám a s B. toho moc nenachodím, tak aspoň jóga a schody v novém domku:) Chuť na hrušky, kysané zelí, cornflakes, rýži a těstoviny a cokoliv sladkého, přírůstek asi 8 kg. Miminko se roztomile protahuje do stran, B. už o něm mluví jako o právoplatném členovi rodiny a říká mu jménem.

4 komentáře:

  1. B. je fakt úžasně šikovná :)
    Když jsme se poprvé přestěhovali, tak z toho byl Bertík taky dost vykolejený a asi týden probrečel nebo strávil v náručí. Naštěstí jsem tou dobou ještě nebyla těhotná (nebo o tom aspoň nevěděla ;)), tak se to dalo. S velkým břichem to musí být dost náročné. Přeju hodně energie na zabydlování nového domova!

    OdpovědětVymazat
  2. a jakým jménem ? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujeme k přestěhování. Určitě se tam dětem bude líbit :)

    OdpovědětVymazat