neděle 17. srpna 2014

SUŠENÉ OVOCNÉ PYRÉ

Letos jsem si oblíbila tento způsob zpracování ovoce. Ovocné pyré nasuším v sušičce, nakrájím na pásky a smotané do šneků ukládám do sklenice. B. je pak má na mlsání jako bonbóny a miluje je.


7 komentářů:

  1. Super! My kupovali jablečné trubičky v kokosu s karobovou polevou celou zimu a letos zvažuju koupi sušičky právě kvůli nim... prý jsou dobré i rybízové. Jen ta kuchyň (provizorní) kdyby byla nafukovací..:-( :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty trubičky nám taky vždycky chutnaly, tak už si teď sušíme vlastní:) Rybízové jsem letos nedělala, nechtělo se mi to pasírovat, ale loni jsme měli a dobré, svěže kyselé. Hele a přesně z důvodu pidi-kuchyně nám teď jede sušička v obýváku:)) Ale určitě ji doporučuju - obzvlášť když před sebou máte vidinu stěhování:)

    OdpovědětVymazat
  3. To mě zaujalo :) Sušičku nemám, ale plánuju napsat Ježíškovi! Jak vyrábíte prosím pyré? Možná bych si kvůli tomu sušičku půjčila :) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měkké ovoce ve vyšší nádobě rozmixuju, někdy krátce povařím (je to chuťově lepší), někdy ne (zůstanou vitamíny). Jablka vždycky nejdřív rozvařím a mixuju až potom. Dají se pak přidat i semínka, oříšky, skořice, vločky - jen to pak není na delší skladování, ale spíš jako sušenky.

      Vymazat
  4. Ja jsem asi natvrdla, jak to nacpes do te susicky? Copak to pyre neprotece tema zbrdlinkama dolu? Diky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Vystřihnu kruhy z pečicího papíru, jde to pak hezky sloupnout.

      Vymazat
    2. Hihi,vida jak je to jednoduche. To by me zaboha nenapadlo. Dekuju za tip.

      Vymazat