pátek 30. května 2014

20 MĚSÍCŮ

* chodí po špičkách, poskakuje při chůzi, venku ráda jezdí na své motorce
* vyleze si do jídelní židle a sama z ní i sleze
* chystá/uklízí si boty z/do botníku, ty nešněrovací si sama vyzuje
* vkládá dílky do různých typů vkládacích puzzle (v rámci "půjčovny hraček" mezi spřátelenými rodinami se jich u nás sešlo snad k desíti)
* spojuje slova, ale pořád mají charakter žvatlání (například různé variace "baba" můžou znamenat babička, Bára, bordel, bábovky, bosa i barva) 
* usíná v 9, vstává mezi půl 6 a půl 7 a odpoledne spí 2-3 hodiny
* v noci se na mlíčko nebudí, zato přes den se chce kojit častěji než dřív
* umí pít brčkem
* má doočkovaný Pediacel
* je nějaká vzteklá a ukňouraná (asi období vzdoru?)

5 komentářů:

  1. Kdy stihla takhle vyrůst? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    moc ráda chodím na váš blog pro inspiraci (a nejen kvůli tomu, že je syn o pár měsíců mladší), prostě to tu máte pěkné :-)
    Také sbírám ze svého okolí různé uspávací zkušenosti a mám na vás dotaz ;-) když se B. jako malá uspávala v hacce, chtěla pak spát v postýlce? a jak uspáváte večer? Náš synek usíná u kojení a obzvláště teď, když má velmi silné máma období si to ani nedokážu představit jinak. Ale do jeho dvou let bych to chtěla nějak změnit... V noci se budí, když ho trápí zuby a také zabere jen mlíčko. Teď měl už noci, které celé prospal, ale bylo jich zatím jen pár. Spí s námi. Budete-li chtít, budu ráda za vaši zkušenost. Krásné léto! Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer,
      děkuji za vaši přízeň:) Dotazy ráda zodpovím, ale váš synek je stejně originál a pomůže mu důvěřovat a nechat prostor k tomu, aby sám dospěl k celonočnímu spaní a uspávání bez kojení.
      B. to tedy má tak, že spí s námi a v postýlce byla naposledy asi ve dvou měsících. Do roku a něco taky usínala jedině u kojení, ale jednou prostě neusnula, a tak jsem tam s ní ležela tak dlouho, než se uhnízdila k spánku a takhle se to začalo opakovat čím dál pravidelněji. Teď ale má zase období, kdy chce jít po kojení a pohádce do hacky a po usnutí ji odtud přenášíme do postele.
      Taky jsem si dřív neuměla představit, že by usnula jen tak sama od sebe... Tak mu zkuste dát čas, třeba to přijde dřív, než si myslíte:) Držím palce a mějte se hezky! E.

      Vymazat
    2. Moc díky za milou odpověď!!! Vážím si toho! Necháváme tomu volný průběh, ale někdy je to trochu únavné, jindy si ty naše usínací rituály užívám.... Je pravda, že pozoruji, že by už uměl usnout sám. Jen prostě se chce ještě přisát, což mu zatím umožňuji. Jsem tedy zvědavá, jak se to vyvine.
      Nejvíce mi v nějakých nejistých chvílích pomohla knížka od N. Aldort, o které jste tu také psala. Snažim se k ní, alespoň v myšlenkách vracet.
      Hlavně ať jsou všici zdraví!
      Lenka

      Vymazat
    3. Taky se k ní ráda vracím, ale v krizových situacích, kdy mám všeho plné zuby si na ni bohužel většinou nevzpomenu - a přitom bych to v tu chvíli potřebovala ze všeho nejvíc. A tak nezbývá, než to příště zkoušet znovu - a líp:)

      Vymazat