pátek 2. srpna 2013

10 MĚSÍCŮ

* váží 8,76kg a měří 70cm
* repertoár slov: tatata (táta), mamama (máma), papa (papat), nenene (u neoblíbených činností), ččč (kočka), uuu (vrrr - vysavač, mixér, cokoliv dalšího hlasitého), au (au nebo čau:)), jé (Jeníček)
* imponují jí slova obsahující sykavky a snaží se je napodobovat (zaujatý pozorovatel může opravdu postřehnout určitou shodu ve slovech jako "ježek", "ptáček", "štětec"...)
* mává, kdykoliv zaslechne ahoj, čau, pápá, dobrý den nebo na shledanou:)
* má 6 zubů a z jednoho si hned po měsíci, co jí narostl kousek uštípla (což byla u kojení lahůdka, tak jsem jí špičku lehce obrousila pilníčkem na nehty:))
* u kočárku M. předělal hlubokou korbičku na sporťák (až teď, neb B. dosud poklidně seděla a netoužila vyskakovat ven, navíc stejně s kočárkem moc nejezdíme, většinou ji nosím)
* občas se o někoho postaví, ale nožky ji zatím moc neunesou (jen v bazéně jí to jde hezky)
* pozná několik zvířat ze stádečka dřevěné zvěře, lega a knih
* sedíc na schodku v bazéně se vrhá do vody, chce se potápět a už si u toho většinou ani nelokne!
* usíná prakticky jen u kojení, případně v nosítku
* spí 2x denně (dohromady něco přes 2 hodiny)
* večer chodí spát mezi 8 -10 a vstává mezi 7-9, budí se 2-3x za noc
* napodobuje, co vidí kolem sebe - míchá, píše, kašle, smrká...
* prochází obdobím separační úzkosti, což znamená, že začne kvílet, jakmile se vzdálím jen o pár kroků - tak jí jsem co nejvíc nablízku, aby se "přesytila mámou" a já pak měla větší volnost pohybu:)


3 komentáře:

  1. krásná Bělinka v barevném oblečku, je to paráda co se za 10 měsíců ti malí tvorečci naučí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné a moc šikovné dítě! Teď mám skoro pocit, že nemáme doma mimino, ale orangutana, protože Bertík v roce neumí ani polovinu toho, co ta vaše v deseti měsícíh, ale zase je větší a víc spí:D (Samozřejmě vím, že každé dítě má svoje tempo, takže se nestresuju:))

    OdpovědětVymazat