středa 29. února 2012

11.TT

Dnes jsme poprvé viděli, jak se miminko na ultrazvuku mrská! Má 3,3 cm a z pahýlků, které byly před dvěma týdny vyrostly dlouhé, hubeňoučké nohy jako párátka! Krásně si tam leželo natažené, tak jen ať si užije prostoru, za chvíli nebude:)

To je fakt zázrak stvoření, žasneme, jak se z takové krevetky stane během pár týdnů malý člověk!

Máme vybraná jména a břicho tak nějak automaticky oslovujeme tím holčičím. Jestli se naše intuice mýlí, tak chudák chlapeček:)

Hlad se malinko umoudřil, únava je pořád stejná a bolívají mě lýtka. Ale jinak se cítím dobře. Hlavně za nezvracení jsem ráda.

Zvětšuju se, 52kg!

A miminko taky.
http://static.wix.com/media/50facea74d828ce04faf5bd529bc78ca.wix_mp

VÝLET DO KOSTELAN

Sobotní dopoledne krásně svítilo sluníčko, a proto jsme se rozhodli vyrazit na výlet. Já chtěl vzít E. na pěknou výhlídku a udělat pár fotek. Nakonec nás vítr zavál až do Kostelan, a tak jsme se šli podívat na koně...






sobota 25. února 2012

OBEZNÁMENÍ

Tak už jsme tu naši novinu pustili dál do světa a když už to ví L., ani se nenadějeme a budou to vědět všichni široko daleko:) Na její doporučení klokáněti pouštím Vivaldiho a Handela, ať rozvíjím jeho muzikálnost už v prenatálním období. 
Druhá L. se ptala M. na mé těhotenské příznaky. M.: "Přecitlivělost, žravost a spavost." L.: "Vždyť taková je od té doby, co ji známe!" A přidala ještě poznámku, že konečně budu mít prsa:)
P., jak na plese vyzvídala, jestli nebude miminko, už jsme to potvrdili a jí se o tom prý tehdy zdálo!

úterý 14. února 2012

9.TT

Dnes na kontrole na nás miminko bylo otočené obličejem a už nepřipomíná krevetu, viděli jsme pahýlky rukou a nohou! Měří 1,8cm a na den přesně odpovídá výpočtům (termín mám 21.9.).
Akorát mám prý malou pánev, snad se to srovná, zrovna jsem se začala docela těšit na přirozený porod!

Jinak je mi celkem blbě. Buď z hladu nebo z přejezení a takhle se to střídá, nic moc mezi tím. Jím v noci těsně před spaním, nad ránem se budím hlady a jím a po probuzení jím znovu. Přitom ani na nic z toho většinou nemám chuť.
Přistihla jsem M., kterak si pročítá web o látkových plínách:)

A miminko teď vypadá asi nějak tahle.
zdroj

sobota 4. února 2012

JMÉNO PRO DÍTĚ

M. půjčil v knihovně knížku se jmény, pročítá si ji a občas nahlas řekne nějaké, co si zaslouží větší pozornost. "Hm, Arsen... třeba by byl jedovatej po tobě."
Aneb reflexe mých těhotenských nálad:)

středa 1. února 2012

JE TAM

Cestou k doktorovi jsme v autě poslouchali cd Lucie, pocity smíšené, těšení a obavy, jestli je všechno v pořádku.
Byla tam moc milá sestřička, sepsaly jsme anamnézu a doktor mi udělal ultrazvuk. M. to celé absolvoval se mnou.
A spolu jsme poprvé viděli naše mrňátko a jak mu bije srdíčko.


V průběhu večera jsme obešli blízké příbuzenstvo a podělili se o tu novinu ukázáním fotky z UTZ, kterou mi doktor poslal na mail. A všichni měli radost. Babičce (které říkáme jménem a ne "babi") jsme museli slíbit, že jí nebudeme říkat prababička, budoucí kmotra miminka se ptala, jak často jsme to dělali, mamka s dědou to prý dávno tušili (snad ještě než jsme počali) a prostě bylo veselo:)

Klokáně (zatím spíš připomínající krevetu:)) by teď mohlo vypadat nějak takhle.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRjUNMkhwhGkfzXpO5DvPe0ZmyZWGHElmjMkHLz8Wa5PBLTX0O0_PzKelPPePKXNfbXufscs5aVusbE7UJ_1OgqeH2wgZ9Ptxop7FSEZ-ybnI8Z11r2v42pEHUWvmF0lLOGpgCCqyHCpIp/s400/5+weeks.bmp