sobota 28. ledna 2012

KONCEPT KONTINUA

Objednala jsem si Koncept kontinua. Nečekala bych, že mě takhle filosoficky laděná knížka chytne. Uprostřed čtení si dělám přestávky, abych vstřebala, co jsem právě přečetla a napadá mě během toho spousta myšlenek.

Přemýšlela jsem, jak by to mohlo vypadat v praxi - nezaměřovat pozornost na dítě přímo, ale včlenit ho do svého každodenního života, aby získávalo zkušenosti o fungování světa prostřednictvím mě. Co všechno bych s ním dělala? A co všechno vlastně dělám teď, když tu miminko ještě není?

Najednou mi připadá hrozně absurdní jak žiju. Chodím do práce, abych vydělávala peníze, část kterých mi stejně jen leží na účtu a za zbytek nakupuju věci, které v podstatě nepotřebuju. Přemýšlím, jak naplnit přirozenou potřebu pohybu tím, že si půjdu zaplavat nebo se jen tak projít "někam" a jak svůj volný čas trávit smysluplně.

O kolik bych byla spokojenější, kdybych pracovala jen tolik, aby se tím pokryly nutné výdaje, kdybych zbytek času věnovala hospodaření, abychom pro jídlo nemuseli do obchodu, ale všechno bychom měli na zahradě a zdravé! Jak by to vyřešilo otázku pohybu i smysluplného trávení volného času. A miminko by u toho všeho mohlo v šátku asistovat...

pátek 27. ledna 2012

6.TT

Únava. Neskutečná. Přijdu z práce a šla bych spát, ale většinou se do 10 držím. O víkendu jsem schopná prospat i 12 hodin a po obědě se potřebuju aspoň natáhnout. Na cvičení mi moc energie nezbývá. Taky mám hlad snad každé 2 hodiny (a chuť na zeleninu a maso, které jsem dřív jedla spíš z donucení tak dvakrát do týdne, naopak sladké mě teď moc neláká) a M. by jako další příznak přidal protivnost, ale tím to hasne. Nevolnosti žádné, tak snad se příští týden u doktora dozvím, že je všechno v pořádku...

pátek 20. ledna 2012

5.TT

P. se nás včera na plese ptala, jestli né už (?! jak ji to napadlo nechápu), snad se nám to podařilo zamluvit, aniž by nás dál podezřívala. S vypuštěním této informace čekáme, až se klokaňátko víc zabydlí. I když to teda z mé strany vyžaduje notnou dávku sebekontroly, abych to nevyslepičila hned:)

Začala jsem trochu cvičit, neb má kondice je mizerná a to břicho nějak budu muset unést, že jo.

Stav k předpokládanému 5.tt: 51kg, 83-64-80.

3 ROKY SPOLU

Počátky toho, proč jsme se vůbec dali do psaní blogu spadají do silvestrovské dovolené v Českých Budějovicích s naším spřáteleným párem B. a L.
Výletovali jsme, odpočinuli si a všechno to mělo dobré načasování.

Už o Vánocích jsme si řekli, že odteď tomu necháme volný průběh, ale nečekali jsme, že se to podaří hned napoprvé. Pojala jsem sice trochu podezření, když mě asi týden po Silvestru začalo bolet v kříži a prsa a začala jsem mít hlad ještě častěji než obvykle, ale přece takhle rychle se to povést nemůže:)
Dva týdny na to mi vypověděla službu imunita, ve školce jsem chytla střevní virózu, do toho 39°C horečka, rýma a olezlej obličej, tak jsem poprvé dostala neschopenku. Menstruace, která měla někdy v tu dobu přijít pořád nikde, jen mě bolelo břicho jako "před".

Tak jsem si 33.den - v den našeho tříletého výročí - udělala těhotenský test.
Vidíte M. květinové aranžmá a DVĚ čárky?:)
Budeme mít klokáňátko!


JAK TO ZAČALO

Na začátku byl jeden klokan. Byl sám. A protože mu bylo smutno, hledal spřízněnou duši. 

Našel a teď jsou dva.